Charles Holland Architects

You Are Here

You Are Here is a competition winning design for an area of public realm and associated wayfinding in front of London Bridge Station. The competition was organised by the London Festival of Architecture and Team London Bridge and our entry was praised for the direct way with which it responded to both the brief and the site.

 

Our proposal consists of two main elements; a scale map of the area printed onto the pavement and a giant signpost, or beacon, which provides directions to specific landmarks and local information.

 

The pavement is formed from street marking material which depict a scale map of the area complete with main roads, landmarks and north sign. The beacon will be fabricated from mild steel and also acts as a bench for people needing to take a breather. A polished mirror ball at the top of the beacon reflects the surroundings in a more oblique and surreal way.

 

The design responds to the brief by providing wayfinding at various scales whilst aiming to also provide visual interest and a sense of delight. It is due for completion in Spring 2019.

YOUAREHERE 1 YOUAREHERE 2